Is autorijden nog wel te betalen?

Gepubliceerd op

Het is je vast niet ontgaan: het hebben van een autoverzekering is duurder geworden. De koppen over de stijging van premies vliegen je om de oren:

‘’ Autoverzekering fors duurder’’
‘’Je blauw betalen aan je autoverzekering’’
‘’Autorijden niet meer te betalen’’

.. om er maar even een paar te noemen.


Wat is er precies aan de hand?

In vergelijking met een jaar geleden zijn premies dus flink gestegen. Maar wat zijn de redenen hiervoor?

Hoge inflatie

De voornaamste reden is de hoge inflatie. Vorig jaar september/oktober bereikte de inflatie een recordhoogte van meer dan 14%. Dit had dus ook een direct effect op de kosten voor verzekeraars. De kosten voor reparaties van auto’s werden duurder waardoor er veel meer geld nodig was voor schades in vergelijking met dezelfde schades van een jaar geleden.

Meer schade

Een andere reden? We zijn met z’n allen weer veel meer op de weg.  Anno 2022, na de coronaperiode, is de verkeersdrukte fors toegenomen. Helaas betekent meer rijden, meer schade. Wat dus ook automatisch doorverrekend moet worden in premies.


De 🔑 tot lagere verzekeringskosten

Een optie voor de korte termijn is het vergelijken van premies en voor de laagste premie kiezen.

Een andere, meer duurzame, strategie is om een plan voor de lange termijn te maken. Ja, lagere verzekeringskosten dragen bij aan een vermindering in wagenparkkosten. Maar je moet niet vergeten dat  je verzekering slechts voor een deel bijdraagt aan je totale wagenparkkosten.

Wie écht winst wil boeken, gebruikt telematica-data om met behulp van risicobeheer preventief actie te kunnen ondernemen. Zo kun je niet alleen grip krijgen op je premie en schades, maar ook op andere kosten zoals onderhouds-, slijtage- en brandstofkosten.

Kies je voor zego’s verzekering? Dan kun je ook nog eens 15% korting krijgen op je premie bij contractverlenging. Meer weten? Neem contact met ons op.

-

Bron: Telegraaf.nl